23. marraskuuta 2011

Messujan messujen perään

Tänään alkoi seuraavien messujen suunnittelu yTiimissä, nimittäin OIS Energiaa -messujen 2012. Kävimme tänään läpi alustavaa budjettia, tiloja sekä ohjelmistoa tiimimanagerimme kanssa. Kaikki on vielä alkuvaiheessa ja suunnittelun alla. Olemme kuitenkin innokkaita ja toivomme, että messut voimme järjestää. Ensi viikolla lähetämme jo ensimmäisiä kirjeitä yrityksille, lähtisivätkö he näytteilleasettajiksi.
Tästä työ alkakoon!

17. marraskuuta 2011

Koulutusmessut tuli ja meni

Me kolmoset yTiimistä suunnittelimme ja rakensimme koulutusmessuille Savonian osaston. Työntekijöinä messuilla olimme koko tiimin voimin. Messut olivat mukavat ja monia ihmisiä kävin meidän osastollamme hakemassa ainakin nimensä kiinalaisin kirjaimin (meidän ulkkarit olivat maalamssa nimiä). Välillä paperi loppui kesken, koska halukkaita oli niin paljon.

Todella positiivista oli se, miten paljon loppujen lopuksi koululaisia/opiskelijoita kävi Walt-kampuksella tutustumassa OIS-projekteihin, ulkkareiden osastoihin ja yTiimiin. Meillä yTiimin osastolla vierailijat saivat pelata pelejä ja voittivat näistä suklaata. Walt-kampuksella oli myös arvonta, jossa kilpailijat pystyivät voittamaan aterialahjakortteja. Kampuksella oli myös esittä sähköauto. Näidenn avulla markkinoimme messuvieraita tulemaan myös meidänkin rakennuksiin. Vieraat pääsivät tulemaan meidän kampukselle kampuskierrosten avulla, joita johtivat meidän opiskelijat.

5. lokakuuta 2011

yTiimi ensimmäistä kertaa Varkaudessa

Tänä vuonna alkoi ensimmäinen yTiimi Varkauden Savonia-ammattikorkeakoululla. Tiimiimme kuuluu seitsemän jäsentä ja teemme oikeita projekteja yrityksille/koululle.
Innostuin heti yTiimistä sen ensimmäisen esittelyn jälkeen. Jes! Pääsen tekemään oikeita projekteja, ja tekemällä oppii parhaiten. Olen itse enemmän käytännönläheinen ihminen, joten tämä opiskelumuoto sopii minulle täydellisesti. Tällä hetkellä tiedossa on jo neljä projektia, joista kaksi on parhaillaan työn alla.

23. syyskuuta 2011

Ja niin viimeinen vuosi alkoi

Viimeinen vuosi pyörähti käyntiin. Tein paljon tuutori hommia eli avustimme tuutoreina uusia opiskelijoita ja kuvasin ensimmäisen luokan opiskelijat opiskelijakorttia varten. Hallitustoiminta käynnissä jälleen ja ensimmäisiä palavereja pidetty ja bileitä sun muita suunniteltu.
Lukkari on ihan mukavan löysän oloinen, mutta viimeinen vuosi tuo mukanaan kaikkea muuta tekemistä. Sitten vain pohtimaan opparin aihetta ja, minne menisi tekemään syventävän harjoittelun..

5. syyskuuta 2011

Festareita kierreltiin ja töitä tehtiin

Työmme päätepaikkana olimme Kuopiossa KuopioRockCockissa. Saimme pystytettyä telttamme lähelle portteja, joten paljon populaa käveli meidän ohitsemme ja näki meidät. Jonkin verran ihmisiä tuli meidän luoksemme juttelemaan ja tietty sähköauto kiinnosti paljon.
Teltassamme ihmiset saivat tietoja Savonian vapaista opiskelupaikoista ja heillä oli myös mahdollisuus osallistua tietovisaan tai heittää koripalloa, joista pystyivät voittamaan Savonian-palkintoja.

Toivottavasti työstämme oli paljon hyötyä ja saimme uusia kasvoja Savonialle!


Kuvassa olemme KuopioRockCockissa järvenrannalla

11. heinäkuuta 2011

Markkinoidaan koulua tapahtumissa

Sain yllättävän puhelin ja pääsin työryhmään markkinoimaan Varkauden kampusta. Kierrämme festareita ja eri tapahtumia Varkaudessa ja lähikaupungeissa. Viikonloppuna 8.-10.7. olimme Varkaudessa järjestettävässä Plantaasi 2011 festareilla. Mukanamme on melkein jokaisessa paikassa sähköauto Tazzari Zero. Tarkoituksenamme on saada näkyvyyttä ja opiskelijoita kouluumme.


Kuvassa olemme tapahtumassa Plantaasi -11

Mukavaa työtä hyvässä työryhmässä.

Tapahtumat, missä olemme:
5.7. Iltatori, Päiviönsaari Varkaus
8.-10.7. Plantaasi -11, Kuntoranta Varkaus
12.7. Iltatori, Päiviönsaari Varkaus
14.7. Kesäkatu, kauppakatu Varkaus
15.-16.7. Finntriathlon, urheilukenttä Joroinen
19.7. Iltatori, Päiviönsaari Varkaus
(21.-23.7. PopFestival, Jyväskylä)
26.7. Iltatori, Päiviönsaari Varkaus
29.-30.7. RockCock, Kuopio

19. toukokuuta 2011

Piristävä luento hyvällä matskulla

Olin Kuopiossa 12.5. luennolla liittyen Henkilöbrändäykseen. Luento pidettiin Sairaalakadun kampuksen auditoriossa. Me PeLEläiset olimme kutsuvieraita, mutta paljon muitakin oli luentoa kuuntelemassa. Meitä PeLEläisiä oli vaikka miltä linjoilta.

Luentoa piti Katleena Kortesuo. Sain häneltä hyviä vinkkejä viestintään ja siihen, miten saada itsensä näkyvillä paremmin. Luento oli hyvin piristävä ja antoi paljon uutta tietoa. Asiat jäivät mietityttämään.. "Kukapa ei haluaisi olla matkimisen arvoinen."

28. maaliskuuta 2011

Koulumme messut onnistuivat

Kyllä jäi hyvä fiilis koulumme messuista. Paljon työtä ja vapaat illat menivät uurastaessa, mutta kyllä se kannatti. Ihmisiä kävi paljon ja sain aikaan hyviä kontakteja eri yritysten kanssa, joka on hyvin tärkeää tulevaisuutta ajatellen. Itse työskentelin tradenomihallituksen Watra ry:n ja Kukka- ja hautauspalvelvu Tarja Ursinin osastolla, opastin ja otin asiakkaat vastaan ovella sekä ensimmäisenä messupäivänä kierrätin opiskelijoita eri osastoilla.

Tapahtuma on oli todellakin hyödyllinen ja siitä sai paljon hyvää kokemusta. Käytännön tekeminen on kaikkein parasta, koska tekemällä oppii.

22. maaliskuuta 2011

Messut Messut Messut

Messut sen kuin lähestyy. Enää muutama päivä jäljellä! Tämä viimeinen viikko on täynnä työtä ja hulinaa. Kuitenkin tekeminen on mukavaa, koskaa saa tehdä oikeita käytännön asioita. Tämän projektin myötä on saanut itse nähdä, miten paljon oikeasti tarvitaan työtä markkinoimiseen sun muuhun messujärjestelyyn. Todella paljon työtä. Me opiskelijat aloitimme kyselemään yrityksiä näytteilleasettajiksi puhelimitse sekä sihteeri lähetti sähköpostia. Tämän jälkeen kävimme henkilökohtaisesti viemässä yritykseen tietopaketin messuista sekä veimme itse julisteet muun muassa bussipysäkeille ja yrityksiin.

Toivottavasti ihmisiä käy paljon meidän messuillamme. Nähtävää siellä tulee olemaan paljon ja messut on vielä meidän omalla koululla. Hyvä mahdollisuus opiskelijoilla sekä muilla tutustua Varkauden kampukseen ja lähipaikkakuntien yrityksiin.
Messuja innolla odotellessa...

16. maaliskuuta 2011

Mukavaa tekemistä

PLE-projektin kautta innostuin tekemään ihan oman blogin, jossa kerron ja esittelen kuvia nukkekoti- ja askarteluharrastuksesta. Aloin kirjoittamaan blogia, johon tulee päivityksi tällä hetkellä viikottain tai riippuen siitä, milloin näpertelyjä tulee tehtyä. Blogiosoitteeni tänne on mirukoti.blogspot.com. Näin sitä vain yhden projektin kautta innostuu lisää ja tekeminen leviää, kuten tässä kävi. Tämä on minusta mukavaa tekemistä ja uuden oppimen on aina hyvästä.
Valokuvausgalleriaani olen päivitellyt myös ja muuttanut sen Pro-versioon, jotta galleriaa on mukavempi selailla ja sain vesileimat kuviini.

11. helmikuuta 2011

Kaikki kasassa..

No niin.. Nyt on perjantaiksi saatu kaikki kasaan, mitä pitkin tehdä. Tietty vielä tulee paljon muokkauksia ja uutta tietoa, sivuja päivittelen mahdollisimman usein.
Tämä projekti on ollut hyvin antoisa ja erittäin mukavaa puuhastelua koneen kanssa. Välillä apuja tarvitsi ja tulee varmaan vielä tarvitsemaankin, koska sivuja tehdessä haluaa oppia vielä lisää ja ns. vaikeimpia asioita, jotta sivuista saisi mahdollisimman hyvät ja selkeät.

Sivuthan on tarkoitettu näytettäväksi myös työnantajille opiskelijan hakiessä työtä, jotta työnantaja näkee opiskelijan tietoteknisiätaitoja. Nykymaailmassa nämä taidot ovat tärkeät. Meidänkin koulussamme pyrimme paperittomuuteen ja kaikki tarvittava tieto löytyy Internetistä ja sähköpostista. Tämä on myös ekologista. Enää ei tarvitse viedä isoa paperikasaa työnantajalle vaan hän voi nähdä sivujen kautta tarvittavia tietoja, kuten CV:n.

6. helmikuuta 2011

PLE:n rakentaminen jatkuu

Melkein valmiiksi on saatu ulkoasu ja muutama kuvakin on eksynyt sivuille. Kuvien valitsemisessa meni eniten aikaa. Olen tarkka siitä, että tästä tulee hyvä. Tykkään tehdä tarkkaa ja huolellista työtä. Siksi varmaan harrastuksiin kuuluu nukkekoti näpertelyt.
Sivuja aloittaessa ei meinnannut ensimmäisenä päivänä loppua tulla, koska ohjelma on helppo ja mukava käyttää sekä ideoita sateli koko ajan lisää ja lisää. Harmikseni en omista kunnon kuvanmuokkausohjelmia, mutta toivottavasti ongelma ratkee, kun pääsen koululle koneelle.
Olen lisänny Galleria -välilehden, jonne laitan otoksiani. Valokuvaaminen on myös yksi isoja kiinnostuksen kohteita. Gallerian tein erillisille sivuille ja sinne pääsee linkin kautta.
Työ jatkuu vielä ja perjantaina 11.2. on PLE:n oltava esittelyä vaille valmis.

4. helmikuuta 2011

PLE:n rakentaminen

Aloitimme koulussamme projektin nimeltä Ple eli henkilökohtainen oppimisympäristö. Projektiin pääsivät ensimmäiset halukkaat mukaan. Minua tietysti uudet asiat ja oppiminen kiinnosti,jonka vuoksi lähdin projektiin mukaan. Tarkoituksenamme on siis tehdä nettisivut, joista löytyy CV ja muuta hyödyllistä tietoa itsestämme. Pääsemme itse suunnittelemaan omat sivumme ja opimme käyttämään erilaisia ohjelmia.