11. helmikuuta 2011

Kaikki kasassa..

No niin.. Nyt on perjantaiksi saatu kaikki kasaan, mitä pitkin tehdä. Tietty vielä tulee paljon muokkauksia ja uutta tietoa, sivuja päivittelen mahdollisimman usein.
Tämä projekti on ollut hyvin antoisa ja erittäin mukavaa puuhastelua koneen kanssa. Välillä apuja tarvitsi ja tulee varmaan vielä tarvitsemaankin, koska sivuja tehdessä haluaa oppia vielä lisää ja ns. vaikeimpia asioita, jotta sivuista saisi mahdollisimman hyvät ja selkeät.

Sivuthan on tarkoitettu näytettäväksi myös työnantajille opiskelijan hakiessä työtä, jotta työnantaja näkee opiskelijan tietoteknisiätaitoja. Nykymaailmassa nämä taidot ovat tärkeät. Meidänkin koulussamme pyrimme paperittomuuteen ja kaikki tarvittava tieto löytyy Internetistä ja sähköpostista. Tämä on myös ekologista. Enää ei tarvitse viedä isoa paperikasaa työnantajalle vaan hän voi nähdä sivujen kautta tarvittavia tietoja, kuten CV:n.

6. helmikuuta 2011

PLE:n rakentaminen jatkuu

Melkein valmiiksi on saatu ulkoasu ja muutama kuvakin on eksynyt sivuille. Kuvien valitsemisessa meni eniten aikaa. Olen tarkka siitä, että tästä tulee hyvä. Tykkään tehdä tarkkaa ja huolellista työtä. Siksi varmaan harrastuksiin kuuluu nukkekoti näpertelyt.
Sivuja aloittaessa ei meinnannut ensimmäisenä päivänä loppua tulla, koska ohjelma on helppo ja mukava käyttää sekä ideoita sateli koko ajan lisää ja lisää. Harmikseni en omista kunnon kuvanmuokkausohjelmia, mutta toivottavasti ongelma ratkee, kun pääsen koululle koneelle.
Olen lisänny Galleria -välilehden, jonne laitan otoksiani. Valokuvaaminen on myös yksi isoja kiinnostuksen kohteita. Gallerian tein erillisille sivuille ja sinne pääsee linkin kautta.
Työ jatkuu vielä ja perjantaina 11.2. on PLE:n oltava esittelyä vaille valmis.

4. helmikuuta 2011

PLE:n rakentaminen

Aloitimme koulussamme projektin nimeltä Ple eli henkilökohtainen oppimisympäristö. Projektiin pääsivät ensimmäiset halukkaat mukaan. Minua tietysti uudet asiat ja oppiminen kiinnosti,jonka vuoksi lähdin projektiin mukaan. Tarkoituksenamme on siis tehdä nettisivut, joista löytyy CV ja muuta hyödyllistä tietoa itsestämme. Pääsemme itse suunnittelemaan omat sivumme ja opimme käyttämään erilaisia ohjelmia.